Anacura

QA Officer

Een ervaren collega die actief wil meedenken.

Anacura (www.anacura.com) is een onafhankelijke laboratoriumgroep van meer dan 200 dynamische medewerkers, actief in diverse domeinen van de gezondheidszorg. Farmaceutische en biotech-bedrijven doen beroep op onze Business Unit Life Sciences omwille van onze gedegen GMP-ervaring, die we aanwenden om grondig mee te denken met hun geneesmiddelenontwikkelingstraject. Onze organisatie werkt volgens de lean-principes waarbij het klantenperspectief voorop staat. Tal van innovatieprojecten staan in voor de duurzaamheid en de groei van onze organisatie. In aanvulling van onze 200 medewerkers zijn we op zoek naar een (m/v):

QA OFFICER

Ervaren collega die actief wil meedenken

FUNCTIE:

 • Als QA Officer ben je samen met je collega’s het eerste aanspreekpunt m.b.t. kwaliteit voor de medewerkers van het farmaceutisch laboratorium.
 • Je werkt mee aan het onderhouden, implementeren en verbeteren van het kwaliteitssysteem binnen het labo volgens de geldende kwaliteitsrichtlijnen en reglementeringen (GMP) en de afspraken van de klant.
 • Eveneens volg je het beheer van de kwaliteitsdocumenten op in het elektronisch systeem.
 • Je biedt ondersteuning bij het documenteren en onderzoeken van kwaliteitsafwijkingen, klachten, change requests en het initiëren van correctieve en preventieve acties en volgt de voortgang hiervan op.
 • Daarnaast voer je reviews uit van analytische protocollen en rapporten en de bijhorende ruwe data.
 • Je voert interne audits uit doorheen het volledige proces en brengt hiervan verslag uit om de kwaliteit van de analyses en diensten te kunnen garanderen. Daarnaast assisteer je de QA Manager bij de voorbereiding, organisatie en begeleiding van externe audits (overheid, klanten).
 • Je sensibiliseert de labo medewerkers omtrent het kwaliteitsbewust handelen.
 • Tot slot krijg je de kans om vanuit de kwaliteitsafdeling projectmatig actief samen te werken met het labo en andere afdelingen binnen de organisatie met als doel de kwaliteit van de dienstverlening continu te verbeteren.

PROFIEL:

 • Je beschikt over een Master diploma, of gelijkwaardig door ervaring in een wetenschappelijke richting en kan terugblikken op twee jaar degelijke ervaring in een kwaliteitsafdeling of bent vertrouwd met de operationele werking van een labo, bij voorkeur in een farmaceutische omgeving.
 • Je bent gemotiveerd om onder GMP condities te werken. Anderzijds ben je ook voldoende pragmatisch ingesteld om de GMP richtlijnen te vertalen in werkbare procedures.
 • Je collega’s kennen je als een echte teamplayer, iemand die analytisch, systematisch en nauwgezet tewerk gaat.
 • Tot slot beheers je het Engels als werktaal en spreek je vlot Nederlands.

AANBOD:

Wij bieden jou de kans deel uit te maken van een stabiele laboratoriumgroep. De organisatie kent een familiale sfeer en een vlakke hiërarchische structuur waardoor iedereen zeer toegankelijk is. We ondersteunen onze medewerkers in het realiseren van hun persoonlijke groei, gaan mee op zoek naar hun ambities en talenten, bieden opleidingen aan en uitdagende projecten. Zorgen voor vertalen we voor onze medewerkers in een competitief voordelenpakket (groepsverzekering, hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques) aangevuld met talrijke initiatieven zoals dagelijks gratis soep en fruit, groepsdeelnames aan loopevenementen en een gezellige ‘funclub’.

INTERESSE?

Wij behandelen jouw kandidatuur snel en vertrouwelijk. Voor bijkomende informatie kan je terecht bij Jill Colaers: jobs@anacura.com of +32 9 257 15 07.

Application form

Meet our scientist