Anacura

Lab Equipment Qualification Engineer

Anacura (www.anacura.com) is een onafhankelijke laboratoriumgroep van meer dan 200 dynamische medewerkers, actief in diverse domeinen van de gezondheidszorg. Farmaceutische en biotech-bedrijven doen op onze diensten beroep omwille van onze gedegen GMP-ervaring, die we aanwenden om grondig mee te denken met hun geneesmiddelenontwikkelingstraject. Onze organisatie werkt volgens de lean-principes waarbij het klantenperspectief voorop staat. Artsen en patiënten waarderen dat we hen heel persoonlijk centraal stellen in onze dienstverlening en dat op een ethische en kwaliteitsvolle manier. Tal van innovatieprojecten staan in voor de duurzaamheid en de groei van onze organisatie. In aanvulling van onze 200 medewerkers zijn we voor de engineering afdeling op zoek naar een (m/v) Lab Equipment Qualification Engineer.

 

FUNCTIE:

 • Je staat in voor het opstellen en uitvoeren van kwalificatieprotocollen (IQ, OQ, PQ) op basis van alle technische documentatie, wetgeving en normen en dit zowel van toestelhardware als toestelsoftware in de verschillende laboratoria. Het betreft voornamelijk volgende toestellen en technieken: LC, dissolutie, Karl Fischer, GC-FID, spectrofotometers, balansen, pH-meters, pipetten, laserdiffractie, FT-IR, DSC, watersystemen, LAF kasten, elektroforese, PCR, flow cytometrie, temperatuursmonitoringsysteem,….
 • Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van kalibratie en preventief onderhoud, al dan niet in samenwerking met de toestelleverancier.
 • Je werkt samen met de collega’s in het labo voor day-to-day troublesolving indien de complexiteit deze van onze analisten overstijgt.
 • Je maakt werkinstructies op, actualiseert deze op geregelde tijdstippen waardoor een gedegen toestelopleiding aan nieuwe werknemers kan gegarandeerd worden. Je sensibiliseert collega’s in het labo omtrent het opnemen van verantwoordelijkheid in de omgang met de toestellen.
 • Je zorgt voor de registratie, verwerking en interpretatie van de data van kwalificatie en onderhoud volgens de geldende GMP richtlijnen.
 • Je werkt nauw samen met je collega’s in het team, de Lims specialist, Project Managers en analisten en rapporteert aan je manager.

 

PROFIEL:

 • Je beschikt over een wetenschappelijk diploma zoals laborant chemie, farmaceutische technieken of industrieel ingenieur chemie, bio-ingenieur en kan terugblikken op een relevante eerste ervaring met één of meerdere van bovengenoemde toestellen en technieken. Kennis/affiniteit, of een sterke interesse in toestelsoftware is een plus.
 • Je houdt ervan om in een strikte kwaliteitsomgeving (GMP, ISO17025,…) te werken en bent sterk in het nauwkeurig documenteren en opvolgen van vooropgestelde procedures. Het oplossen van onverwachte situaties spreekt je aan waarbij je zowel analytisch sterk bent als pragmatisch en oplossingsgericht kan handelen.
 • Je bent flexibel en slaagt erin je planning en activiteiten aan te passen aan de behoeften en prioriteiten in het labo.
 • Je hebt een goed organisatievermogen en bent sterk in multitasking.
 • Je bent leergierig en houdt ervan om met verschillende personen (analisten, projectleiders en leveranciers) samen te werken. Daarbij slaag je erin om voldoende kritisch maar constructief naar de zaken te kijken.

 

AANBOD:

Je komt terecht in een groeiende organisatie die deel uitmaakt van een grotere en stabiele laboratoriumgroep. De organisatie kent een familiale sfeer en een vlakke hiërarchische structuur waardoor er snel beslist kan worden en iedereen zeer toegankelijk is. De organisatie biedt leeropportuniteiten en streeft naar een loopbaan op maat van de medewerkers.

 

INTERESSE?

Wij behandelen jouw kandidatuur snel en vertrouwelijk. Voor bijkomende informatie kan je terecht bij Annelies De Vos: jobs@anacura.com of +32 9 257 15 07.

Ons Privacybeleid is conform de Verordening (EU) 2016/679 van het Europees Parlement en de Raad van 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens (“GDPR”). Meer informatie kan u vinden op http://anacura.com/nl/general/privacy-verklaring

We will keep you posted about our news and events.

Need a customized solution or more information about a service?