Anacura

Instrument Maintenance & Qualification Manager

Anacura (www.anacura.com) is een onafhankelijke laboratoriumgroep van meer dan 200 dynamische medewerkers, actief in diverse domeinen van de gezondheidszorg. Farmaceutische en biotech-bedrijven doen op onze diensten beroep omwille van onze gedegen GMP-ervaring, die we aanwenden om grondig mee te denken met hun geneesmiddelenontwikkelingstraject. Onze organisatie werkt volgens de lean-principes waarbij het klantenperspectief voorop staat. Artsen en patiënten waarderen dat we hen heel persoonlijk centraal stellen in onze dienstverlening en dat op een ethische en kwaliteitsvolle manier. Tal van innovatieprojecten staan in voor de duurzaamheid en de groei van onze organisatie. In aanvulling van onze 200 medewerkers zijn we voor de engineering afdeling op zoek naar een (m/v) Instrument Maintenance & Qualification Manager.

 

FUNCTIE:

 • Je bent eindverantwoordelijke voor de validatie, (her)kwalificatie en kalibratie van de toestellen in de (bio)farmaceutische labo’s en van de hulptoestellen in het medisch labo volgens de GMP richtlijnen enerzijds en ISO15189 richtlijnen anderzijds. Je staat in voor de review en het goedkeuren van zowel validatieprotocollen en –rapporten voor nieuwe toestellen als van onderhoudsinstructies voor apparatuur.
 • Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de coördinatie en planning van het curatief en preventief onderhoud van de toestellen zodoende de uptime van de toestellen te garanderen.
 • Samen met de business werk je voorstellen uit betreffende nieuwe toestellen. Je bereidt mee de bestellingen voor en volgt deze op tot wanneer de toestellen operationeel zijn. Zowel op vlak van de bestellingen als voor het toestelonderhoud maak je jaarlijks een budget op en volg je dit nauwgezet op.
 • Ook het beheer, installatie en validatie van de applicatiesoftware neem je voor je rekening. Je kent de noden van het labo en kan deze vertalen naar de IT afdeling.
 • Als manager heb je zowel intern als extern veel contacten. Je gaat frequent in dialoog met de teams kwaliteit en IT en met de labo’s. Contacten met leveranciers – al dan niet commercieel – behoren ook tot jouw takenpakket.
 • Om je hierin bij te staan, beschik je over een team van een viertal engineers. Je treedt voor hen op als klankbord maar bent tevens verantwoordelijk voor het opstellen en opvolgen van het jaaractieplan voor het team. Je streeft naar een continu verbeteren van de vooropgestelde KPI’s.

 

PROFIEL:

 • Je beschikt over een masterdiploma in een wetenschappelijke richting of gelijkwaardig door ervaring. Je hebt reeds een aantal jaren gewerkt met labotoestellen en hebt ervaring met de kwalificatie en/of validatie van deze toestellen en software. Idealiter heb je al geproefd van het leidinggeven.
 • Je weet hoe het is om in een gereguleerde kwaliteitsomgeving te werken. Je hebt bij voorkeur ervaring met GMP of ISO17025.
 • Je bent een positief ingesteld en oplossingsgericht persoon met leidinggevende capaciteiten en communicatieve vaardigheden. Je blinkt uit in klantgerichtheid, resultaatgerichtheid en QA-denken.
 • Je beschikt over een high level inzicht waardoor je kritische situaties snel en pragmatisch kan aanpakken en duurzame voorstellen kan uitwerken.
 • Nederlands is jouw moedertaal en je kan je tevens zeer vlot uitdrukken in het Engels.

 

WIJ BIEDEN JOU de kans deel uit te maken van een stabiele laboratoriumgroep. De organisatie kent een familiale sfeer en een vlakke hiërarchische structuur waardoor iedereen zeer toegankelijk is. We ondersteunen onze medewerkers in het realiseren van hun persoonlijke groei, gaan mee op zoek naar hun ambities en talenten, bieden opleidingen aan en uitdagende projecten.

“Zorgen voor” vertalen we voor onze medewerkers in een competitief voordelenpakket (groepsverzekering, hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques,…), dagelijks gratis soep en fruit, talrijke sportieve initiatieven (loopevenementen, tafeltennis, pilates,…) én een gezellige funclub.

 

INTERESSE?

Wij behandelen jouw kandidatuur snel en vertrouwelijk. Voor bijkomende informatie kan je terecht bij Annelies De Vos: jobs@anacura.com of +32 9 257 15 07.

Ons Privacybeleid is conform de Verordening (EU) 2016/679 van het Europees Parlement en de Raad van 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens (“GDPR”). Meer informatie kan u vinden op http://anacura.com/nl/general/privacy-verklaring

We will keep you posted about our news and events.

Need a customized solution or more information about a service?